Publicat per

Pràctica 2: Interacció i objecte

Descripció i entorn

Es tracta d’un dispensador de torns clàssic dels que estem tan habituats a veure en molts comerços. Aquest en concret, s’ubica dins de la carnisseria d’un supermercat Sorli. 

El dispensador és de plàstic dur de color vermell i sobresurt de la paret de la columna que divideix el taulell de la carnisseria en dues parts. S’ubica, per tant, al punt mig del taulell. 

La carnisseria està ubicada al fons del supermercat. Davant del dispensador hi ha força entrebancs (un pernil, ampolles de vi…) i es troba força elevat, per tant, no és accessible a tothom. 

La il·luminació del supermercat és bona i l’objecte queda ben il·luminat i a més, com que és de color vermell, ressalta prou com per poder-lo veure ràpidament.

Dimensions

Les mides d’aquest objecte és d’una llargada de 25,5 cm i una alçada de 19 cm. L’amplada és de 6cm.

L’objecte se situa a una alçada de 127 cm des del terra i en relació amb una persona d’una alçada de 170 cm, queda molt accessible. Com es pot veure, per l’alçada i pels entrebancs que hi trobem davant, no és accessible a tothom.

Hi ha un detall secundari que no és de l’objecte en si, però la pantalla on veure el número està a la paret de darrere de la carnisseria i tampoc es veu fàcilment si l’usuari no té més alçada que el taulell.

Relació amb la interacció

Les persones interactuen amb aquest objecte fent servir els dits de la mà (polze i índex) per estirar el paperet. El paper és petit, de 5 cm d’amplada i cal empènyer amb poqueta força per tal d’aconseguir estripar-lo i quedar-nos amb el paperet que indica el nostre torn a la mà. Per tant, la interacció amb l’objecte en si, és a través del rotllo de paperets que conté a l’interior. Sense aquests paperets, l’objecte no tindria sentit. Aquest objecte guarda una proporcionalitat adient amb la mida de la mà i la tensió que cal fer en estirar és assumible a la força que podem fer amb els dos dits quan fem l’acció de pinçar.

 

Debat1el Pràctica 2: Interacció i objecte

  1. Romualdo Gondomar Miñana says:

    Hola Andrea, estàs fent una anàlisi bona de l’objecte, però potser caldria complementar-la, per tenir més recursos, amb una anàlisi del context d’ús de l’objecte: espai on s’ubica, alçada, posició del braç, visibilitat, etc.
    Tot i que ho fas, pots donar-li una volta més per complementar els aspectes que ja has analitzat.

    Salutacions.

Deixa un comentari